Schoolmaatschappelijk werk

Mijn naam is Nasima Mouyouh ik ben 26 jaar en nieuw werkzaam als schoolmaatschappelijk werk bij de Wilgenstam. Na mijn afgeronde hbo studie Social work draag ik graag bij, bij de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. Het kind kan belemmerd worden in zijn of haar ontwikkeling en dit kunt u vaak merken aan het gedrag van het kind. Dit gedrag kan opgemerkt worden door u of door de leerkracht op school. Andere sociaal- emotionele problemen die thuis en op school kunnen worden gesignaleerd zijn bijvoorbeeld pesten of gepest worden, bedplassen, faalangst, erg druk of juist stil, problemen met de concentratie of gedrag vertonen dat niet bij de leeftijd hoort. 

De leerkracht of u zelf kan hierbij contact opnemen met de schoolmaatschappelijk werk. Een luisterend oor kan soms al erg fijn zijn voor u als ouder. Samen met u probeer ik te ontdekken waar bepaald gedrag vandaan komt en geef ik advies. Soms is er meer nodig en dan verwijs ik door naar andere hulpverlening om de zorg te leveren die past bij uw kind. De gesprekken kunnen ook met kinderen gevoerd worden dit wordt eerst gedaan met toestemming van de ouders. 

Schoolmaatschappelijk werk is kortdurende hulpverlening. Alles wat besproken wordt is vertrouwelijk en kosteloos. Ik hoop met mijn diensten een positieve bijdrage te kunnen leveren ter bevordering van de ontwikkeling van uw kind, de ondersteuning aan u als ouders en de school. 

Elke maandag ben ik fysiek aanwezig voor de kinderen, ouders en leerkrachten van de Wilgenstam. U kunt mij bereiken door te mailen naar: nasima.mouyouh@wmoradar.nlMet vriendelijk groet,
Nasima Mouyouh